Zakaj ni dobro, da z zimskimi pnevmatikami vozimo poleti?

Zimske pnevmatike so namenjene za vožnjo v hladnejših in bolj zahtevnih zimskih pogojih. Njihova zasnova, profil in mešanica gum se razlikujejo od poletnih pnevmatik, zato niso primerne za vožnjo v toplejših letnih časih. Vožnja z zimskimi pnevmatikami poleti lahko povzroči več negativnih učinkov.

letne gume

  • Prvič, zimske pnevmatike so oblikovane, da zagotavljajo oprijem na zasneženih, ledenih in mokrih cestah. V toplejših poletnih mesecih se gumena zmes zimskih pnevmatik pregreje, zaradi česar izgubi svoje optimalne lastnosti, ki zagotavljajo oprijem in stabilnost pri vožnji. Tako se lahko podaljša zavorna pot, zmanjša oprijem na cesti in poveča tveganje za akvaplaning.
  • Drugič, zimske pnevmatike so običajno bolj hrupne in neudobne kot poletne pnevmatike. Zaradi tega lahko vožnja z zimskimi pnevmatikami v toplejših mesecih povzroči neprijetnosti za voznika in sopotnike.
  • Tretjič, uporaba zimskih pnevmatik v toplejših mesecih lahko povzroči prekomerno obrabo in posledično krajšo življenjsko dobo pnevmatik.

letne gume

Naša ponudba vrhunskih pnevmatik in vulkanizerskih storitev

Pri nas v vulkanizerski delavnici Avtomojster vam lahko ponudimo najboljše pnevmatike vrhunskih proizvajalcev za vse vrste vozil, ki so primerne za vsak letni čas in vremenske razmere. Naša ekipa strokovnjakov vam lahko svetuje in pomaga pri izbiri najboljših pnevmatik za vaše vozilo.

Rezervirajte svoj termin še danes

Poleg tega lahko v naši vulkanizerski delavnici enostavno in brez čakalnih vrst rezervirate termin za menjavo pnevmatik, ki jo opravimo hitro in učinkovito. Če imate težave s shranjevanjem pnevmatik, vam lahko ponudimo tudi storitev shranjevanja pnevmatik pri nas.

Za vaše udobje lahko pustite svoje vozilo pri nas in vas bomo obvestili, ko bodo pnevmatike pripravljene. Naša ekipa vam bo zagotovila zanesljivo in kakovostno storitev ter vam pomagala ohranjati vaše vozilo v optimalnem stanju skozi vse leto.

Do rezervacije tukaj – https://avtomojster.si/rezervacija-termina/

Naša delavnica je odprta:

avtomojster odpiralni čas