Prihaja čas za letne gume

S prihodom pomladi se bliža tudi čas, ko je potrebno zimske gume na naših avtomobilih zamenjati z letnimi. Za varno vožnjo je pomembno, da uporabljamo pravo vrsto pnevmatik, saj ima vsaka svoje specifikacije in lastnosti, ki so prilagojene različnim vremenskim razmeram.

letne gume

Zimske pnevmatike so narejene iz mehkejše gume in imajo bolj globok profil, kar zagotavlja boljši oprijem na zasneženih in poledenele cestah. Vendar pa so te lastnosti v primerjavi z letnimi pnevmatikami neprimerne za vožnjo v toplejših mesecih, saj se hitro obrabijo in ne zagotavljajo dovolj dobre stabilnosti in oprijema.

Zato je priporočljivo, da zimske pnevmatike zamenjamo z letnimi pnevmatikami, ki so narejene iz trše gume in imajo plitvejši profil. Te pnevmatike zagotavljajo boljši oprijem in stabilnost na suhih in vlažnih cestah ter zmanjšujejo nevarnost akvaplaninga.

Za nasvet se obrnite na strokovnjake

Pri menjavi pnevmatik je pomembno, da izberemo kakovostne in za vaše vozilo primerne pnevmatike. Pri tem vam lahko pomagamo v vulkanizerski delavnici Avtomojster, saj imamo s tega področja strokovno znanje in bogate izkušnje.

V naši vulkanizerski delavnici nudimo kakovostne letne gume priznanih proizvajalcev ter storitve menjave in popravila gum. Poleg tega lahko pri nas preverite tudi pritisk v pnevmatikah, kar je ključnega pomena za varnost in trajnost pnevmatik.

letne gume

Kdaj ste nazadnje opravili avtooptiko?

Poleg menjave in popravila pnevmatik, v vulkanizerski delavnici Avtomojster nudimo tudi storitve avtooptike. To pomeni, da vam lahko strokovno in natančno nastavimo kolesa in podvozje vašega vozila, kar zagotavlja varno in stabilno vožnjo.

Pravilna nastavitev koles in podvozja ima ključen vpliv na vodljivost in stabilnost vozila, zmanjšuje obrabo pnevmatik ter povečuje udobje vožnje. Poleg tega lahko pravilna nastavitev koles in podvozja pripomore tudi k zmanjšanju porabe goriva.

Ne pozabite, da je varnost na cesti vedno na prvem mestu. Zamenjava zimskih pnevmatik z letnimi pnevmatikami je ključna za zagotavljanje varne in udobne vožnje. Obiščite nas v vulkanizerski delavnici Avtomojster, kjer vam bomo z veseljem svetovali in pomagali pri izbiri najboljših pnevmatik za vaše vozilo.

Svoj termin za menjavo pnevmatik rezervirajte tukaj.