Obnova platišč z diamantnim rezom

Ko gre za platišča vašega avtomobila, je izbire toliko, da morda ne veste, kaj izbrati. Zaradi sijočega videza in elegantnega učinka, so zelo priljubljena dvobarvna aluminijasta platišča, ki pa so bolj nagnjena k poškodbam. Naša delavnica ponuja obnovo takih in predelavo aluminijastih platiš z visokokakovostnim strojem z diamantnim rezom „ Diamond cut“.

Obnova alumijastih avtomobilskih platišč je postopek, ki se uporablja za obnovitev platišč v prvotno stanje ali pa za spremembo njihovega videza. Postopek obnove platišč se lahko izvede na več načinov, vendar je eden izmed najbolj priljubljenih načinov uporaba stroja za diamantni rez.

Stroj za diamantni rez je naprava, ki se uporablja za brušenje in obdelavo različnih materialov, vključno z aluminijem. V postopku obnove platišč se uporablja diamantna glava, ki obdeluje platišča in odstrani morebitne poškodbe ali sledi obrabe.

Postopek obnove platišč s strojem za diamantni rez

Običajno se začne z odstranitvijo platišča z vozila. Nato se platišča temeljito očistijo v Ultra sonic  čistilni  kadi, da se odstranijo vsi ostanki umazanije, olja in drugih nečistoč, ki se lahko naberejo na platišču. Če je na platišču prisotna rja ali korozija, se lahko uporabi posebna kemična obdelava ali peskanje da se  to odstrani.

plašče

Ko so platišča pripravljena, se začne proces obdelave s strojem za diamantni rez. V tem postopku se diamantna glava pritrdi na stroj, ki se nato uporablja za obdelavo platišča. Diamantna glava se premika po površini platišča, odstranjuje majhne količine materiala, dokler ni dosežen želeni rezultat.

obnova platišč

Po končanem postopku obdelave se platišča ponovno očistijo in preverijo, da se prepričamo, da so vse poškodbe odstranjene in da so platišča pripravljena za nanašanje posebnega laka za surov aluminij. Tako obnovljena platišča so pripravljena za vrnitev na vozilo.

Prednosti uporabe stroja za diamantni rez za obnovo platišč so številne. Ta metoda je zelo učinkovita pri odstranjevanju poškodb in sledi obrabe na platiščih. Poleg tega lahko stroj za diamantni rez natančno nadzoruje količino materiala, ki se odstrani, kar zagotavlja, da platišča ne izgubijo svojih konstrukcijskih lastnosti.

Imate uničena platišča? Rezervirajte svoj termin za njihovo obnovo.