NASVETI VOZNIKOM

30 praktičnih napotkov pri izbiri in uporabi avtomobilskih pnevmatik


Zakaj se poleti vozite z letno, pozimi pa z zimsko pnevmatiko? Kako izberete najprimernejše pnevmatike za svoje vozilo? Kako varno prevoziti čim več kilometrov?  Kako ravnati s pnevmatikami? Zakaj se pnevmatike starajo? Kako hranimo pnevmatike? 


Preberite več -> 

 

Končajmo mit o staranju pnevmatik


Izdelek, poln tehnoloških inovacij. Preprost na zunaj, a s kompleksnimi sestavnimi deli. Izdelek, ki mora kljubovati ekstremnim silam vsakič, ko vas varno popelje na pot. Izdelek, ki zahteva nekaj pozornosti, da ohrani svojo učinkovitost.


Izdelek, ki ima – tako kot vsak drug – svojo življenjsko dobo, za katero želimo, da je čim daljša. Pri pnevmatiki ni nič prepuščeno naključju. Njena življenjska doba je tako rezultat več dejavnikov – poleg privzetih lastnosti nanjo vplivajo tudi pogoji rabe, hitrost, tovor in vremenske razmere. Enako velja za pritisk v pnevmatikah in skladiščenje pri trgovcih med sezonami. Če povzamemo: uporaba in vzdrževanje sta dejavnika, ki imata na staranje pnevmatik največji vpliv.Preberite več-> 

Tečaj – Predrta guma NI problem!


Tečaj “Predrta guma NI problem!” je šolanje in svetovanje, kako ravnati v primeru predrta pnevmatika.

Naši servisni mojstri vam bodo konkretno, na vašem vozilu, pokazali in svetovali kako ravnati, ko pnevmatika izgubi zrak. Svetujemo vam lahko za kateri koli sistem, torej če imate rezervno kolo s katerim koli načinom vpetja na vozilo. Če imate v paketu polnilo za krpanje in kompresor, ali pa ste celo brez vsega, imamo več rešitev za vas!


Preberite več ->